Ny leder til Invisible Connections

Invisible Connections i Åndalsnes har holdt det gående i 31 år. Nå er Industribedriften på jakt etter en ny daglig leder.

Åndalsnes ut i verden
Det som startet i 1987 under navnet SB Produksjon, etter gründeren Svein Berg, er i dag kjent som Invisible Connections. Hovedproduktene har store deler av tiden vært innfestinger for betong, produsert i stål; for eksempel til sammenkobling av betongelementer i parkeringshus, boligblokker og næringsbygg, og festeanordninger for trapper i betongbygg.

Produktene har bidratt til å endre forutsetningene for moderne arkitektur, gi store besparelser for entreprenører og tryggere bygninger å oppholde seg i.

Distribusjonen foregår via forhandlere i Asia, Australia, USA og Europa. Alt dette altså fra lille Åndalsnes i Rauma kommune.

Invisible Connections
Selskapet har levert positive resultater hvert eneste år siden oppstarten. Gründer Svein Berg kjente likevel på behovet for å styrke både de økonomiske forutsetningene og forutsigbarheten i produksjonen. For 15 år siden endret han derfor selskapsmodellen til den vi ser i dag.

Viktige grep i denne prosessen var å kjøpe rettighetene til et trappesystem og et bjelkesystem de hadde utviklet. Dette ga selskapet kontroll over sin egen virksomhet på en helt annen måte.

-Det var en viktig og befriende endring dette. Vi gikk fra å være en mangeårig underleverandør for andre aktører, til å bli en selvstendig leverandør med vår egen agenda. Med større forutsigbarhet i både produksjon og økonomi, ble forutsetningene for å drive innovasjon og produktutvikling også mye bedre, forteller gründer og avtroppende daglig leder, Svein Berg.

Fokus på salg av trappesystem
Og innovasjon har de også drevet, på høyt nivå. Ikke bare har de helt siden oppstarten ligget langt framme når det gjelder bruk av teknologi og automatisering i selve produksjonsfasen. Det egenutviklede trappesystemet, med fleksible festeanordninger, har revolusjonert skadeomfanget i betongbygninger som blir utsatt for jordskjelv.

-Dette kommer til å være hovedsatsingen vår framover. Produktet er unikt, men har et uforløst potensiale, noe vi håper den nye daglige lederen skal være med og endre på. Det er derfor en stor fordel om vedkommende har både god teknisk forståelse og erfaring fra internasjonale salgsprosesser.

Eget akademi
I 2015 ble Invisible Connections-akademiet etablert. Her er det lagt ned store ressurser, ikke minst i form av 26 informasjonsvideoer for blant annet ingeniører og arkitekter, som viser hvordan produktene fungerer og best mulig kan anvendes.

-Dette er et av mine absolutte hjertebarn. IC-akademiet er viktig for å gi fagfolk enda bedre forutsetninger for å anvende produktene våre, noe vi også har fått veldig gode tilbakemeldinger på.

Åndalsnes er en livsstil
En bonus med jobben er i følge Svein Berg å få muligheten til å bo i Åndalsnes og Rauma kommune, som han omtaler som «verdens beste» for den som er glad i natur med fjord og fjell.

-Vi har det fantastisk fint her, og går aldri lei av omgivelsene og opplevelsene de byr på. Det er nok en fordel om vår nye leder har sansen for naturopplevelser, men samtidig er det kort vei til både Molde og Aalesund når man ønsker litt mer urbane opplevelser.

Den vitale gründeren har ikke tenkt å pensjonere seg riktig enda, men kommer til å jobbe med salg og produktutvikling i noen år til. Han forsikrer at han på ingen måte har tenkt å bli noen form for sjuende far i huset. For en ny daglig leder vil han nok heller bli en kjærkommen ressurs i et industrieventyr som skal vokse seg større.